روزنامه لبنانی:
آل سعود با باج دادن به دنبال حفظ حکومت خود است
روزنامه البناء در مطلبی با اشاره به جنایات عربستان در یمن نوشت ریاض با باج دادن به رسانههای بینالمللی برای پوشش خبری یکجانبه این تجاوز در پی حفظ حکومت خود است.
به گزارش راهبرد معاصر ، روزنامه لبنانی البناء با انتقاد از سکوت کشورهای جهان در برابر تجاوزات و کشتارهای وحشیانه ائتلاف متجاوز عربستان و امارات در یمن نوشت: آل سعود برای حفظ حکومت خود از طریق اجرای اقداماتی همچون فروش اراضی فلسطین، عادیسازی روابط با اسرائیل و سرکوب مردم خود تلاش زیادی میکند و تنها سلاح این حکومت هم گسترش دادن وبا در جسم و روح انسانها با اقدامات جنایتکارانه است.
روزنامه الاهرام مصر در یادداشتی نوشت انتشار وبا در یمن واقعیتی [آشکار و غیر قابل انکار] است که نیاز به پیگیری جدی ندارد؛ زیرا بخش تحت محاصره نیروهای عربستان و امارات در یمن شاهد ابتلای هزاران نفر از مردم آن به بیماریهایی همچون وبا، طاعون و پیسی است.
افزون بر انتشار این بیماریها، دهها نوع از بیماریهای عادی دیگر نیز شیوع پیدا کرده است که به سبب نبود دارو درمان آنها برای پزشکان دشوار شده است. علت این مشکلات اقدام کشورهای عربی همپیمان با آمریکا، اسرائیل و انگلیس به محاصره یمن است. طبق اعتراف رسانههای غربی این کشورهای عربی از ورود غذا و دارو به یمن جلوگیری میکنند و باعث انتشار گرسنگی شدهاند، پدیدهای که مانند آن در صد سال اخیر در این کشور دیده نشده است.
گویی انتشار این بیماریها و مشکلات ناشی از آنها برای مردم کافی نیست و عناصر محاصرهکننده عربستان و امارات با بمبارانهای شدید و پی در پی بر شدت آنها میافزایند؛ بمبارانی که تنها غیرنظامیان، زنان، کودکان و دانشآموزان را هدف قرار میدهد. با این اوضاع دانشآموزان چطور جرات کنند به مدرسه بروند؟
در همین حال آل سعود، زنان عربستانی را تنها به سبب اظهار مخالفت با سرکوبگریها در شبکههای اجتماعی، به زندان میاندازد و آنجا نیروهای امنیتی و همراهان شاهزادگان به زنان در بند رژیم آل سعود تعرض میکنند. از «لجین الهذلول»، فعال حقوق بشر عربستانی، و دوستان او بپرسید و ببنید از چه امور شرمآوری سخن میگویند، اموری که آل سعود آنها را اقدامهای پیشگیرانه برای محافظت از حکومت خود به شمار میآورند.
پیش از توضیح درباره انواع بد بیماری وبا به ویژه وبایی که عامل انتشار آن عربستان است، باید سکوت کشورهای جهان را در قبال این اعمال را محکوم کنیم، کشورهایی که بیشتر اوقات تنها به محکومیت یک یا دو روزه کشتارهای عربستان اکتفا و به سرعت دوباره در جهت همدستی با آل سعود سکوت اختیار میکنند.
در ادامه این یادداشت آمده است: حوادث کنونی یمن «کشتار گستردهای» است که مردمی را هدف قرار داده است که ائتلاف کشورهای خلیج (فارس) آمریکا و انگلیس از چهار سال پیش بزرگترین کشتارهای پی در پی را علیه آنها به راه انداخته است و از آنجا که این ائتلاف کنترل رسانههای جهان را در دست دارد، کشتارهایی که در یمن مرتکب میشود، همچنین واقعیتهای درگیری سیاسی میان طرح سعودی آمریکایی برای سیطره بر یمن و مبارزان یمنی به طور گستردهای سانسور میشود، مبارزانی که به آزادسازی کشورشان از دست استعمار جدید عربستان که از حمایت آمریکا برخوردار است، ایمان دارند.
این استعمارگریها شامل عادیسازی روابط با اسرائیل نیز میشود و به تدریج در روابط میان حکومت وهمی عبد ربه منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی یمن) و رژیم اشغالگر خود را نشان میدهد. حال این پرسش مطرح میشود که آیا این تحولات از اهداف جنگ کشورهای خلیج (فارس) علیه یمن نبود؟ آیا انتشار وبا و گرسنگی ابزارهایی برای تحلیل رفتن توان یمنیها وصبر و پایداریها آنها نیست؟
البنا نوشت: رسانههای غربی نقش مشکوکی در این زمینه ایفا میکنند و به ائتلاف متجاوز عربستان فرصتهای متعددی برای پایان دادن به کشتارهایش میدهند، به طوری که در آغاز وقوع جنگ این کشتارها را نادیده میگرفتند و طوری آن را انعکاس میدادند که گویی درگیریهای داخلی میان دو گروه مخالف است و تنها پس از گسترش درگیریهای داخلی آمریکا میان دموکراتها و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و اختلاف نظر وی با برخی سیاستهای اروپا، روسیه، چین و ترکیه، به تجاوزات خارجی عربستان علیه یمن اعتراف کردند.
رسانههای روسیه نیز به نوبه خود همچنان، حوادث یمن را به عنوان درگیری میان دولت قانونی عبد ربه منصور هادی و نیروهای انقلابی انصارالله پوشش میدهند و این موضوع ارتباط آشکاری با روابط اقتصادی میان روسیه و عربستان به ویژه در زمینه تنظیم قیمت انرژی و بازار آن در سازمان «اوپک» دارد.
نویسنده در ادامه نوشت: چین نیز حوادث و کشتارهای یمن را نادیده میگیرد؛ اما رسانههای آن در سطح جهان دیده نمیشوند و در نتیجه اخبار آنها به کسی منتقل میشود، اما در هر حال سیاست بی طرفی را در پیش گرفته است، به طوری که نه جنگ عربستان علیه یمن را محکوم میکند و نه از یمن دفاع میکند. حال این سوال مطرح است که آیا این نفوذ عربستان جزء اصلیترین انواع وباهایی که به دست این کشور منتشر میشود، نیست؟ نفوذی که به سبب برخورداری ریاض از منابع نفتی باعث تاثیرگذاری در صدور قطعنامههای شورای امنیت بینالملل شده است.
نکته دیگر درباره سکوت مراکز دینی جهانی در قبال کشتارهای ائتلاف عربستان در یمن است. واتیکان، کلیساهای کاتولیک؛ ارتدوکس که با حوادث از منظر ارزشها و حقوق اساسی انسان نگاه میکنند، کجا هستند؟ ای کاش این مراکز دینی همچنان از آزادی بیان برخوردار بودند و میتوانستند در مخالفت با این وحشیگریهای روز افزون حرفی بزنند؛ اما از آنجایی که مراکز دینی اسلامی تابع سیاستهای نظامهای سیاسی موجود نزد آنهاست؛ پس یا سکوت اختیار میکنند یا از این تجاوزات حمایت میکنند. این همان چیزی است که توافق سوئد را در حالت توقف کامل قرار داده است؛ زیرا عربستان و آمریکا با سیطره سیاسی و اقتصادی یمن، در تحقق طرح خود ناکام ماندند.
شاید بد نباشد، اینجا اشاره کنیم به اینکه آل سعود از آن هراس دارند که شکست آنها در یمن پایههای رژیم سعودی را به لرزه در آورد و آن را در برابر بزرگترین وبای منتشر شده در جهان اسلامی در داخل عربستان یعنی وبای «وهابیت» متزلزل کند.
در پایان این یادداشت آمده است: از این رو عربستان از عقبنشینی از جنگ یمن امتناع میکند و برای رشوه دادن، معاهدات اقتصادی، فروش فلسطین، عادیسازی روابط با اسرائیل، خرید کشورها و سرکوب مردم خود تلاش زیادی میکند و همه این اقدامات را برای تمدید مدت حکومتی انجام میدهد که تقریبا در همه امور با روند تاریخ مغایرت دارد و تنها سلاح آن هم انتشار وبا در جسم و روح انسانها با اقدامات جنایتکارانه است.